Eladó családi ház Oszkó 9 000 000 Ft

Leírás

Eladóvá vált ez az Oszkó-i 1901-es építésű, eredeti vályog parasztház, mely mai napig őrzi hamisítatlan báját, közel 3200m2-es területtel. A két lakóhelységes ingatlan mérete a korábbi melléképületek alapterületével bővíthető. A száraz épületbe a villany be lett vezetve, egy korabeli kemence őrzi a régi idők hangulatát valamint fagerendás mennyezete. Gázcsonk a telken kívül található, víz és szennyvíz bevezetve a telekre. Ásott kút segíti a gazdálkodásban, kertészkedésben gondolkodókat.
A község lakosságának egy része ma is a mezőgazdaságból él, részint a téesz alapjain létrejött szövetkezetben, részint pedig újonnan alakuló családi gazdaságokban. Az alkalmazottak többnyire Vasvárra, Szombathelyre és Sárvárra járnak dolgozni, helyben az iskola, az óvoda, az öregek otthona, egy faüzem, egy kisebb cipőüzem és egy csirkenevelő ad munkát.
A falu kulturális életét két nagy múltú egyesület, a Rozmaring színjátszó csoport és a Hegypásztor Kör határozza meg, közös szervezésükben zajlanak a falu ünnepnapjai, mindenekelőtt a falunap és a nemzeti ünnepek. A Hegypásztor Kör eredetileg a szőlőhegy népi műemlékeinek védelmére jött létre, de napjainkban a falusi turizmus szervezésével is foglalkozik, és teleházat is működtet. A látnivalók közül elsősorban a középkori eredetű, bár többszörösen átépített plébániatemplomot és a szőlőhegyi présházakat említhetjük, de figyelmet érdemelnek a világháborús emlékművek, a temetői emlékhely és a XIX–XX. századi út menti kőkeresztek is.
Amennyiben ezek alapján megtetszett az ingatlan, nézzük meg együtt, az ár irányár!

Családi ház részletei

Ár: 9 000 000 Ft
Méret: 30 négyzetméter
Azonosító: 11229839
Telek: 3182 négyzetméter
Ingatlan állapota: Felújítandó
Jelleg: családi ház
Építőanyag: Kérdezzen rá a hirdetőtől »
Fűtés jellege: Egyéb
Egész szobák: 2

Egyéb jellemzők

  • Garázs
  • Kábel TV
  • Melléképület
  • Parketta
  • Pince
  • Terasz